Kennisbank

Aansprakelijkheid in de algemene voorwaarden uitsluiten
Algemene voorwaarden
In uw algemene voorwaarden kunt u bedingen laten opnemen die u en uw onderneming beschermen. Een van de meest belangrijke bedingen die dienen ter bescherming is het beding tot uitsluiting van de aansprakelijkheid in de algemene voorwaarden. Hoeveel aansprakelijk kunt u dan laten uitsluiten in uw algemene voorwaarden?
Lees verder
Algemene voorwaarden voor B2B anders dan voor consumenten
Algemene voorwaarden
Als de doelgroep van uw onderneming B2B, business to business is, zullen uw algemene voorwaarden er geheel anders uitzien dan wanneer uw doelgroep consumenten zouden zijn. Voor consumenten gelden namelijk strenge beschermingsregels vanuit de wet. Een consument heeft bijvoorbeeld 14 dagen bedenktijd na het kopen van het product en een geld terug garantie.
Lees verder
Wanneer kan een beding of de gehele algemene voorwaarden vernietigd worden?
Algemene voorwaarden
In geval van vernietiging blijft de rechtshandeling bestaan (anders dan bij nietigheid), maar heeft de vernietiging gevolgen voor de rechtsgevolgen. Vernietiging van een beding of de gehele algemene voorwaarden kan geschieden op basis van twee gronden (6:233 BW):
Lees verder
Wat is de uitzondering op de terhandstelling?
Algemene voorwaarden
Algemene voorwaarden moeten altijd op correcte wijze ter hand worden gesteld om geldige werking te hebben. Deze verplichting vloeit voort uit de wet. Dit houdt in dat de ondernemer de algemene voorwaarden moet aanbieden aan de wederpartij. Dit kan op verschillende manier zoals bijvoorbeeld via een aanvinkbox op de website bij afronden van de bestelling.
Lees verder
Consumentenrechten versus uw onderneming
Algemene voorwaarden
Consumenten worden in Nederland door de wet beschermd tegen ondernemingen. Vooral op het gebied van garantie en koop op afstand is dit uitgebreid weggezet door de wet. De ondernemer kan zichzelf hiertegen tot op zekere hoogte wapenen in de algemene voorwaarden.
Lees verder
5 documenten die u als startende ondernemer niet mag missen!
Algemene voorwaarden, AVG, Overeenkomsten
anneer u een onderneming start komt er veel bij kijken. Een van die aspecten is juridisch gezien uw risico's goed afdekken. Het belangrijkste document hierbij is ongetwijfeld algemene voorwaarden. Hierin kunt u al veel regelen voor uw onderneming. Maar naast de algemene voorwaarden zijn er nog vele andere documenten waar u mogelijk belang bij heeft. Hieronder treft u een opsomming aan van de 5 meest belangrijke juridische documenten:
Lees verder
De franchiseovereenkomst
Overeenkomsten
Franchise is juridisch gezien een vorm van verticale samenwerking tussen zelfstandige ondernemers. De term franchise duid een pakket van industriële of intellectuele eigendomsrechten aan, dat geëxploiteerd wordt voor de wederverkoop van goederen of het verrichten van diensten. Bij een dergelijk pakket kunnen bijvoorbeeld handelsnamen, gebruiksmodellen en knowhow zitten.
Lees verder
Wat zijn algemene voorwaarden?
Algemene voorwaarden
In de praktijk zijn op bijna alle (commerciële) overeenkomsten die gesloten worden tevens algemene voorwaarden van toepassing. De algemene voorwaarden gaan meestal pas een rol spelen zodra er conflicten ontstaan. Het doel van algemene voorwaarden is het vereenvoudig sluiten van overeenkomsten.
Lees verder

Wij zijn Avenc

  • 085 - 4016804
  • info@avenc.nl
  • 06-43423451
  • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede