Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst

Als ondernemer kunt u veel voordelen halen uit een samenwerking met een ander bedrijf. Het is echter wel belangrijk om het een en ander vast te leggen voordat u met een andere onderneming in zee gaat. Dit doet u in een zogenoemde samenwerkingsovereenkomst.

Er zijn meerdere redenen om als ondernemer samen te werken met een ander bedrijf. Misschien gaat u een samenwerking aan om een product te ontwikkelen of slaat u de handen ineen om een product op de markt te brengen. Wat de redenen voor de samenwerking ook zijn: sluit van tevoren altijd een samenwerkingsovereenkomst af.

Ook als u een vennootschap onder firma (vof) gaat oprichten, is het verstandig om een samenwerkingsovereenkomst te sluiten. Er zijn weinig wettelijke verplichtingen voor vof’s, dus het is daarom belangrijk om duidelijke afspraken te maken. Een dergelijke overeenkomst vof wordt ook wel een vennootschapsovereenkomst genoemd. U leest hier meer over op deze pagina.

Wat staat er in een samenwerkingsovereenkomst?

De samenwerkingsovereenkomst legt afspraken tussen u en de andere partij schriftelijk vast. Daardoor is het voor iedereen duidelijk wat de rechten en verplichtingen voor beide partijen precies zijn.

De overeenkomst definieert een aantal praktische zaken, zoals de duur van de overeenkomst en de opzeggingstermijn en voorwaarden. Ook worden er afspraken gemaakt over hoe de partijen verder gaan indien een van de partijen gaat fuseren of wordt overgenomen door een ander bedrijf.

Andere belangrijke zaken die worden vastgelegd, zijn afspraken omtrent geheimhouding en de verdeling van de opbrengsten en kosten. U wilt hier tijdens de samenwerking uiteraard geen onenigheid over hebben. De overeenkomst regelt ook het intellectuele eigendom indien partijen een nieuw product uitvinden waar een octrooi op aangevraagd kan worden.

Laten opstellen door AVENC

Nu u weet wat er in een samenwerkingsovereenkomst staat, moet u de samenwerkingsovereenkomst nog opstellen. Gelukkig kunt u hierbij de hulp inschakelen van AVENC. Onze juristen maken voor u een samenwerkingsovereenkomst op maat. Wij beschermen uw onderneming juridisch optimaal.

Een samenwerkingsovereenkomst kunt u heel eenvoudig via onze website aanvragen. Persoonlijke aandacht staat bij AVENC hoog in het vandaal en daarom nemen we binnen één werkdag telefonisch contact met u op om u en uw onderneming beter te leren kennen. Op basis van deze informatie stellen wij de overeenkomst op. AVENC levert het document binnen 2 werkdagen. Uiteraard zullen onze juristen eventuele opmerkingen en aanvullingen verwerken. Vraag vandaag nog uw samenwerkingsovereenkomst aan bij AVENC.

Zaken die belangrijk zijn om in een samenwerkingsovereenkomst vast te leggen zijn:

  • de duur van de overeenkomst en onder welke omstandigheden de overeenkomst verlengd kan worden
  • hoe wordt het intellectuele eigendom geregeld indien partijen een nieuw product uitvinden waar een octrooi op aangevraagd kan worden
  • de verdeling van de opbrengsten en kosten
  • onder welke omstandigheden partijen de overeenkomst kunnen opzeggen
  • hoe gaan partijen verder indien een van de partijen gaat fuseren of wordt overgenomen door een ander bedrijf
  • afspraken omtrent geheimhouding

Heb je vragen over dit product?

Wij helpen je graag verder! Wil je een gratis vrijblijvend overleg?
Dan kan dat! plan een afspraak

Of mail info@avenc.nl

Wij zijn Avenc

  • 085 - 4016804
  • info@avenc.nl
  • 06-43423451
  • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Andere diensten die interessant zijn

Een mooie selectie van onze diensten, nieuwsgierig naar de rest? Bezoek de diensten pagina!

Arbeidscontract laten controleren

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker dat ondernemers hun arbeidsovereenkomsten zelf opstellen wanneer ze een nieuwe medewerker aannemen of een samenwerking met iemand aangaan. In het arbeidscontract staat bijvoorbeeld welke soort arbeidsovereenkomst het is met een duidelijke functieomschrijving. Buiten dat worden de afspraken over het loon, de reiskosten en het vakantiegeld hierin opgenomen. Daarnaast het aantal […]

Algemene voorwaarden laten opstellen

In algemene voorwaarden worden aansprakelijkheden uitgesloten en zekerheden voor u opgenomen. Juridisch waterdicht betekend geen zorgen.

Privacy verklaring website

Privacy verklaring opstellen om de persoonsgegevens te beschermen conform AVG.

Algemene voorwaarden Engels

Algemene voorwaarden laten opstellen in het Engels of laten vertalen naar het Engels voor internationale klanten van belang.

Webshoppakket

Compleet webshoppakket voor beginnende of bestaande webshopeigenaren. Volledig juridisch ingedekt.

Overeenkomst & contract laten opstellen

Bij AVENC kunt u terecht voor het laten opstellen van ruim dertig verschillende overeenkomsten en contracten.