Overeenkomst van opdracht

Uw Overeenkomst van opdracht opstellen

Als een opdrachtnemer aan de slag gaat voor een opdrachtgever moet er eerst een overeenkomst van opdracht (OVO) worden opgesteld. Dit is een bindende overeenkomst tussen zelfstandige partijen. Het werk wordt niet in loondienst uitgevoerd, maar de werkzaamheden worden bijvoorbeeld verricht door een freelancer of zzp’er. In de overeenkomst van opdracht wordt zowel de opdracht als de voorwaarden waarvoor de opdracht wordt uitgevoerd vastgelegd.

De overeenkomst van opdracht wordt meestal door de opdrachtgever opgesteld. Het is belangrijk dat de inhoud van het document door alle betrokken partijen goed wordt begrepen, voordat een akkoord kan worden bereikt.

Overeenkomst van opdracht zzp

Een overeenkomst van opdracht wordt veel gebruikt door zzp’ers die voor een opdrachtgever een of meerdere opdrachten uitvoeren. In de overeenkomst staat onder meer welk resultaat er van de opdrachtnemer wordt verwacht en welke tegenprestatie de opdrachtnemer hiervoor ontvangt. Ook is vastgelegd op welke manier de opdracht dient te worden uitgevoerd. Andere zaken die in de overeenkomst van opdracht zzp staan, zijn de duur van de opdracht en afspraken over geheimhouding, concurrentie en intellectuele eigendommen.

Het document moet voor alle betrokken partijen begrijpbaar zijn. De overeenkomst van opdracht moet daarom zorgvuldig worden opgesteld. Dit voorkomt eventuele problemen en conflicten tussen opdrachtgever en opdrachtnemer tijdens of na het uitvoeren van de opdracht.

Overeenkomst van opdracht laten opstellen door AVENC

De juristen van AVENC helpen u graag bij het opstellen van de overeenkomst van opdracht. Onze juristen zijn zeer ervaren en weten precies wat er in een overeenkomst van opdracht moet worden vastgelegd. Als uw opdrachtnemer Engelstalig is, kunt u er ook voor kiezen om de overeenkomst van opdracht in het Engels te laten opstellen. De juristen van AVENC zijn zowel Nederlands als Engels geschoold en houden rekening met de leesbaarheid en correcte vertaling van het juridisch jargon.

Een overeenkomst van opdracht zzp kunt u direct via onze website aanvragen. In de meeste gevallen nemen wij telefonisch contact met u op om de desbetreffende opdracht met u door te nemen. Zo weten onze juristen precies wat er in de overeenkomst van opdracht moet komen te staan en voldoet het document volledig aan uw wensen. Dankzij onze snelle service zal u de overeenkomst van opdracht al binnen twee werkdagen ontvangen. Uiteraard kunt u eventuele aanvullingen en aanpassingen aan ons doorgeven. Deze aanpassingen worden tot veertien dagen na oplevering gratis door AVENC verwerkt.

Heeft u vragen over onze service? Neem dan contact met ons op. Wij zijn tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar, maar u kunt ook op elk gewenst moment van de dag een e-mail sturen. AVENC is u graag van dienst en helpt u zo spoedig mogelijk aan een overeenkomst van opdracht.

Onderwerpen die partijen regelen in een overeenkomst van opdracht zijn:

  • Welk resultaat geleverd moet worden door de opdrachtnemer
  • Welke tegenprestatie de opdrachtnemer ontvangt van de opdrachtgever
  • Hoe lang de opdracht duurt en of die tussentijds beëindigd kan worden
  • Hoe de aansprakelijkheid verdeeld is
  • Instructies op welke manier de opdracht uitgevoerd moet worden
  • Eventuele afspraken over geheimhouding, concurrentie en intellectuele eigendommen

Heb je vragen over dit product?

Wij helpen je graag verder! Wil je een gratis vrijblijvend overleg?
Dan kan dat! plan een afspraak

Of mail info@avenc.nl

Wij zijn Avenc

  • 085 - 4016804
  • info@avenc.nl
  • 06-43423451
  • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Andere diensten die interessant zijn

Een mooie selectie van onze diensten, nieuwsgierig naar de rest? Bezoek de diensten pagina!

Verwerkingsovereenkomst

In het kader van de AVG-wetgeving is het van belang om zorgvuldig om te gaan met de verwerking van persoonsgegevens.

Overeenkomst van opdracht Engels

Voordat een opdrachtnemer aan het werk kan voor een opdrachtgever moet er eerst een overeenkomst van opdracht (OVO) worden gemaakt. Dit is geen arbeidsovereenkomst, maar een bindende overeenkomst tussen zelfstandige partijen. Het gaat dus niet om werk dat in loondienst wordt uitgevoerd, maar bijvoorbeeld om de werkzaamheden van een freelancer of zzp’er. In de overeenkomst […]

Arbeidsovereenkomst

Een arbeidsovereenkomst legt belangrijke afspraken tussen werkgever en werknemer vast zoals……