Leveranciersovereenkomst

Als u op zoek ben naar een ervaren jurist die een leveranciersovereenkomst voor u kan opstellen dan bent u bij AVENC aan het juiste adres. Het is namelijk van uiterst belang dat dit soort documenten geheel foutloos en volgens de huidige juridische eisen zijn opgesteld. We snappen het een lastige klus is, door de continu veranderende regels.

Een leveranciersovereenkomst laten opstellen door AVENC

AVENC kan u helpen met het opstellen van diverse juridische documenten die geheel afgestemd zijn op de behoefte en situatie van uw onderneming. Bijvoorbeeld dus ook met het opstellen van een leverancierscontract ofwel overeenkomst. Nu vraagt u zich wellicht af wat dit precies is en waarom u een leverancierscontract als ondernemer nodig heeft.

Wat is een leverancierscontract?

Een leverancierscontract is een overeenkomst tussen twee partijen, waarbij een afnemer van de leverancier op een frequente basis of eenmalig producten afneemt. Bijvoorbeeld de hoeveelheid producten die wordt afgenomen en in welke periode dit gebeurt. Is dit bijvoorbeeld wekelijks, maandelijks of een eenmalige afname. Indien een partij voor een andere partij diensten verricht is er sprake van een overeenkomst van opdracht. Dit kunnen bijvoorbeeld bedrijven zijn die inkopen doen voor feesten en evenementen. Een leverancierscontract kan ook tot stand komen tussen een bedrijf en een particulier. Nemen we als voorbeeld de situatie van een bruiloft. In dat geval is het raadzaam om een contract af te sluiten met de leveranciers zoals de bloemist, cateraar, fotograaf, dj en de locatie. Op die manier bent u er altijd van verzekerd dat u een bewijs heeft van de gemaakte afspraken.

Waarom is een leverancierscontract zo belangrijk?

Een leveranciersovereenkomst is vaak een duurovereenkomst, een overeenkomst die partijen voor een langere periode afsluiten. Hierin staan de voorwaarden van levering en dient tevens als bescherming om ervoor te zorgen dat de gemaakte afspraken worden nagekomen. Om deze reden is het belangrijk om de afspraken bindend overeen te komen in een leveranciersovereenkomst, zodat conflicten in de toekomst kunnen worden vermeden.

Wat is het risico om geen leveranciersovereenkomst op te laten stellen

Wanneer u er als ondernemer of particulier voor kiest om geen leverancierscontract op te (laten) stellen dan loopt u het gevaar dat afspraken door de andere partij niet worden nagekomen. U heeft namelijk geen bewijs van de overeenkomst gesloten als u slechts mondeling overlegt of elkaar de hand schudt. Daardoor is de kans groot dat u veel geld kunt verliezen. Bovendien de stress en frustratie die daarbij komt kijken. Dingen die je tijdens een belangrijk event niet kunt gebruiken.

Zaken die in een leveranciersovereenkomst o.a. opgenomen zijn:

 • Duur van de overeenkomst
 • Omschrijving van de producten
 • Regeling omtrent opzegging van de overeenkomst
 • Afspraken omtrent exclusiviteit en/of afnameverplichting
 • Afspraken omtrent de prijzen en wijziging van de prijzen
 • Garantie en aansprakelijkheid
 • Geheimhoudingsbeding
 • Regeling indien één van de partijen de afspraken niet nakomt

Heb je vragen over dit product?

Wij helpen je graag verder! Wil je een gratis vrijblijvend overleg?
Dan kan dat! plan een afspraak

Of mail info@avenc.nl

Wij zijn Avenc

 • 085 - 4016804
 • info@avenc.nl
 • 06-43423451
 • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Andere diensten die interessant zijn

Een mooie selectie van onze diensten, nieuwsgierig naar de rest? Bezoek de diensten pagina!

Arbeidscontract laten controleren

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker dat ondernemers hun arbeidsovereenkomsten zelf opstellen wanneer ze een nieuwe medewerker aannemen of een samenwerking met iemand aangaan. In het arbeidscontract staat bijvoorbeeld welke soort arbeidsovereenkomst het is met een duidelijke functieomschrijving. Buiten dat worden de afspraken over het loon, de reiskosten en het vakantiegeld hierin opgenomen. Daarnaast het aantal […]

Algemene voorwaarden laten opstellen

In algemene voorwaarden worden aansprakelijkheden uitgesloten en zekerheden voor u opgenomen. Juridisch waterdicht betekend geen zorgen.

Privacy verklaring website

Privacy verklaring opstellen om de persoonsgegevens te beschermen conform AVG.

Algemene voorwaarden Engels

Algemene voorwaarden laten opstellen in het Engels of laten vertalen naar het Engels voor internationale klanten van belang.

Webshoppakket

Compleet webshoppakket voor beginnende of bestaande webshopeigenaren. Volledig juridisch ingedekt.

Overeenkomst & contract laten opstellen

Bij AVENC kunt u terecht voor het laten opstellen van ruim dertig verschillende overeenkomsten en contracten.