Koopovereenkomst

Koopovereenkomst opstellen?

Een koopovereenkomst is een contract waarbij de koper een goed of zaak koopt van de verkoper. In de meeste gevallen is het verplicht om een koopovereenkomst schriftelijk af te sluiten. Wanneer het afsluiten van een koopovereenkomst niet verplicht is, doet u er toch goed aan om een koopovereenkomst op te stellen. Dan staan namelijk op voorhand de rechten en verplichtingen van beide partijen vast. Conflicten over de koop kunnen op deze manier voorkomen worden.

Er bestaan verschillende soorten koopovereenkomsten. Een koopovereenkomst betreffende een woonhuis stelt AVENC niet op. Wel kunt u bij AVENC terecht voor het opstellen van de volgende koopovereenkomsten: een aandelentransactie, een activa passiva transactie, een koopovereenkomst betreffende overname van een bedrijf en een koopovereenkomst betreffende roerende goederen.

Wat staat er in een koopovereenkomst?

In een koopovereenkomst staan verschillende zaken vastgelegd. Ten eerste worden de verkochte zaak en/of goederen in het document omschreven en worden de gegevens van de koper en verkoper genoteerd. In het document staan de koopprijs en de gemaakte afspraken omtrent de betaling. Verder worden ook de eigendomsvoorbehoud, ontbindende voorwaarden en boetebeding in een koopovereenkomst vastgelegd.

Een koopovereenkomst moet worden opgesteld wanneer u goederen verkoopt aan een particulier of onderneming. Mocht er achteraf een conflict ontstaan over de koop dan kunt u terugvallen op de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst.

Er bestaan verschillende soorten koopovereenkomsten. Een koopovereenkomst betreffende een woonhuis stelt AVENC niet op. AVENC kan voor u de volgende koopovereenkomsten opstellen:

 • aandelentransactie;
 • activa passiva transactie;
 • koopovereenkomst betreffende overname van een bedrijf;
 • koopovereenkomst betreffende roerende goederen.

Koopovereenkomst laten opstellen door AVENC

Het is belangrijk dat een koopovereenkomst op de juiste manier wordt opgesteld. U wilt er tijdens een conflict niet achter komen dat er incorrecte informatie in het document staat. Heeft u geen kennis van het rechtssysteem en geen ervaring met het opstellen van juridische documenten? Dan raden we u aan om de koopovereenkomst te laten opstellen door AVENC.

Het team van AVENC bestaat uit ervaren juristen die precies weten aan welke eisen een koopovereenkomst moet voldoen. Bovendien wordt het document zo opgesteld dat het voor alle betrokken partijen leesbaar en begrijpbaar is. Mocht een partij de Nederlandse taal niet beheersen dan is het ook mogelijk om de koopovereenkomst in het Engels te laten opstellen. Onze juristen zijn namelijk zowel Nederlands als Engels geschoold.

Kosten koopovereenkomst

Bij AVENC hanteren we vaste prijzen. U zult dus achteraf niet door extra kosten worden verrast. Voor een koopovereenkomst hanteren we een totaalprijs van €259 exclusief btw. Na aanvraag van het document nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op. U krijgt een vast aanspreekpunt toegewezen en krijgt gratis persoonlijk advies. Uw koopovereenkomst wordt binnen twee werkdagen opgeleverd. U heeft dan nog veertien dagen de tijd om eventuele aanvullingen en opmerkingen door te geven. Deze aanpassingen worden gratis voor u verwerkt.

Vraag onze specialisten voor vrijblijvend advies

Een koopovereenkomst door AVENC laten opstellen? Vraag het document aan via onze website of neem contact met ons op. Tijdens kantooruren zijn wij telefonisch bereikbaar. Het sturen van een e-mail of een WhatsAppbericht behoort ook tot de mogelijkheden.

Zaken die in een koopovereenkomst geregeld zijn:

 • Omschrijving van de verkochte zaak en/of goederen
 • Koopprijs
 • Afspraken omtrent betaling
 • Eigendomsvoorbehoud
 • Ontbindende voorwaarden
 • Boetebeding

Heb je vragen over dit product?

Wij helpen je graag verder! Wil je een gratis vrijblijvend overleg?
Dan kan dat! plan een afspraak

Of mail info@avenc.nl

Wij zijn Avenc

 • 085 - 4016804
 • info@avenc.nl
 • 06-43423451
 • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Andere diensten die interessant zijn

Een mooie selectie van onze diensten, nieuwsgierig naar de rest? Bezoek de diensten pagina!

Overeenkomst van opdracht

Een overeenkomst van opdracht is een bindende overeenkomst tussen opdrachtgever en opdrachtnemer en is belangrijk omdat……

Licentieovereenkomst

Met een licentieovereenkomst beschermt u uw intellectueel eigendomsrecht het beste door middel van……

Leveranciersovereenkomst

Een leveranciersovereenkomst is vaak een duurovereenkomst, een overeenkomst die partijen voor een langere periode afsluiten. Om deze reden is het belangrijk om…