Geheimhoudingsovereenkomst (NDA)

Geheimhoudingsovereenkomst laten opstellen?

Indien een partij vertrouwelijke informatie wil delen met een andere partij in het kader van bijvoorbeeld een samenwerking is het verstandig om een geheimhoudingsovereenkomst af te sluiten. Ook wel een non-disclosure agreement, NDA overeenkomst genoemd. Het is een overeenkomst waarin partijen afspreken dat ze bereid zijn elkaar vertrouwelijke informatie te verstrekken. Er geldt dan een geheimhoudingsplicht voor partijen conform de NDA.

Een NDA overeenkomst voorkomt dat vertrouwelijke informatie wordt gedeeld of in handen komt van een concurrent. Zeker indien de informatie betrekking heeft op een uitvinding of een nieuw idee die nog niet beschermd is door het octrooirecht.

Wat staat er in een geheimhoudingsovereenkomst?

In een NDA worden verschillende zaken vastgelegd. Bijvoorbeeld wie de betrokken partijen zijn en het doel van de samenwerking. Ook staat in de overeenkomst welke informatie geheim moet blijven. Maar ook voor welke periode deze geheimhouding geldt. Andere zaken die het NDA indekt zijn:
– De geldigheid van de geheimhouding na beëindiging van de overeenkomst;
– De regeling omtrent het intellectuele eigendom;
– Boetebeding.

Er zijn verschillende situaties waarin het afsluiten van een geheimhoudingsovereenkomst een goed idee is. Bijvoorbeeld als u een samenwerking aangaat en er bedrijfsgevoelige informatie wordt  gedeeld. Heeft u medewerkers in dienst? Dan is het belangrijk om een geheimhoudingsovereenkomst met het personeel op te stellen. Meestal is een geheimhoudingsovereenkomst voor het personeel onderdeel van het arbeidscontract.

NDA overeenkomst laten opstellen door AVENC

Het is belangrijk dat de inhoud van de geheimhoudingsovereenkomst correct is en aan alle eisen voldoet. Onze juristen nemen graag het werk voor u uit handen en stellen binnen enkele werkdagen een geheimhoudingsovereenkomst voor u op.

Alle betrokken partijen moeten de NDA overeenkomst goed begrijpen, voordat er mee akkoord kan worden gegaan. De juristen van AVENC stellen de overeenkomst zo op dat het document voor alle partijen leesbaar en begrijpbaar is. Beheersen niet alle betrokken partijen de Nederlandse taal? Dan kunt u ook een geheimhoudingsovereenkomst Engels laten opstellen. Onze juristen zijn zowel Nederlands als Engels geschoold en houden rekening met de correct vertaling van het juridisch jargon.

Vraag onze specialisten voor vrijblijvend advies

Een geheimhoudingsovereenkomst laten opstellen door AVENC? U kunt het document eenvoudig opvragen via onze website. Na het doen van de aanvraag zal uw vaste aanspreekpunt zo spoedig mogelijk contact met u opnemen. Heeft u vragen over het opstellen van een NDA overeenkomst of een van onze andere diensten? Neem dan contact met ons op. Tijdens kantooruren zijn wij telefonisch bereikbaar. U kunt ons natuurlijk ook een e-mail sturen.

Zaken die in een NDA staan zijn:

  • Duur overeenkomst
  • Verplichting tot geheimhouding
  • Geldigheid geheimhouding na beëindiging overeenkomst
  • Regeling omtrent het intellectuele eigendom
  • Boetebeding

Heb je vragen over dit product?

Wij helpen je graag verder! Wil je een gratis vrijblijvend overleg?
Dan kan dat! plan een afspraak

Of mail info@avenc.nl

Wij zijn Avenc

  • 085 - 4016804
  • info@avenc.nl
  • 06-43423451
  • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Andere diensten die interessant zijn

Een mooie selectie van onze diensten, nieuwsgierig naar de rest? Bezoek de diensten pagina!

Algemene voorwaarden website & webshop

Laat uw algemene voorwaarden website en webshop professioneel opstellen door ervaren juristen. Zekerheid door een waterdicht document

Privacy verklaring website

Privacy verklaring opstellen om de persoonsgegevens te beschermen conform AVG.

Webshoppakket

Compleet webshoppakket voor beginnende of bestaande webshopeigenaren. Volledig juridisch ingedekt.