Verwerkingsovereenkomst

Verwerkingsovereenkomst

De verwerkingsovereenkomst is een overeenkomst die vastlegt hoe partijen onderling omgaan met persoonsgegevens. Dit is ter zekerheid van de betrokken partijen maar ook in het kader van de AVG-wetgeving. De AVG-wetgeving heeft namelijk restricties gelegd aan de verspreiding van persoonsgegevens aan derden. Het sluiten van een verwerkingsovereenkomst is daarbij soms zelfs verplicht. Ook schept de overeenkomst veel duidelijkheid met betrekking tot welke beveiligingsmaatregelen partijen moeten treffen. Daarom sluiten partijen die onderling persoonsgegevens uitwisselen, een verwerkingsovereenkomst af.

Inhoud verwerkingsovereenkomst

In deze overeenkomst wordt bepaald wie verantwoordelijk is voor de bescherming van de persoonsgegevens op welk moment en op welke wijze. Er wordt duidelijk beschreven welke beveiligingsmaatregelen genomen moeten worden en door wie.
Daarnaast wordt geregeld wie aansprakelijk is voor eventuele overtredingen van de AVG-wetgeving.
Ook wordt duidelijk of de gegevens door de andere partij nog verder verspreid mogen worden of niet.
Een ander belangrijk onderdeel dat wordt vastgelegd is het recht op het laten uitvoeren van audits en de frequentie hiervan.
Voor zover mogelijk wordt de aansprakelijkheid ten aanzien van hacks uitgesloten. Dit is per specifiek geval maatwerk wat hierin wel of niet mogelijk is.
Anders dan bij het privacybeleid wordt degene die de persoonsgegevens verstrekt niet betrokken bij de verwerkingsovereenkomst.
De overeenkomst geldt namelijk tussen de partijen die de gegevens verwerken zoals bijvoorbeeld tussen u en de hostingpartij of tussen u en de partij die de salarisadministratie verwerkt. 

Laten opstellen

Bij AVENC kunnen we een verwerkingsovereenkomst op maat voor u opstellen. Onze juristen zijn onder andere gespecialiseerd in de AVG wetgeving. Zo verzorgen zij een document voor u dat volledig voldoet aan de strenge eisen van de AVG wetgeving. Wilt u graag geadviseerd worden of u een verwerkingsovereenkomst nodig heeft? Neem dan gerust contact op met onze juristen. Zij helpen u graag verder. Het opstellen of vertalen van een document in juridisch Engels is ook mogelijk aangezien onze juristen zowel Nederlands als Engels geschoold zijn.

In een verwerkingsovereenkomst worden de volgende zaken geregeld:

  • Het doel van de verwerking
  • De verwerkingsmethode
  • Eventuele afspraken over subverwerking
  • Geheimhouding
  • Aansprakelijkheid

Heb je vragen over dit product?

Wij helpen je graag verder! Wil je een gratis vrijblijvend overleg?
Dan kan dat! plan een afspraak

Of mail info@avenc.nl

Wij zijn Avenc

  • 085 - 4016804
  • info@avenc.nl
  • 06-43423451
  • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Andere diensten die interessant zijn

Een mooie selectie van onze diensten, nieuwsgierig naar de rest? Bezoek de diensten pagina!

Arbeidscontract laten controleren

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker dat ondernemers hun arbeidsovereenkomsten zelf opstellen wanneer ze een nieuwe medewerker aannemen of een samenwerking met iemand aangaan. In het arbeidscontract staat bijvoorbeeld welke soort arbeidsovereenkomst het is met een duidelijke functieomschrijving. Buiten dat worden de afspraken over het loon, de reiskosten en het vakantiegeld hierin opgenomen. Daarnaast het aantal […]

Algemene voorwaarden laten opstellen

In algemene voorwaarden worden aansprakelijkheden uitgesloten en zekerheden voor u opgenomen. Juridisch waterdicht betekend geen zorgen.

Privacy verklaring website

Privacy verklaring opstellen om de persoonsgegevens te beschermen conform AVG.

Algemene voorwaarden Engels

Algemene voorwaarden laten opstellen in het Engels of laten vertalen naar het Engels voor internationale klanten van belang.

Webshoppakket

Compleet webshoppakket voor beginnende of bestaande webshopeigenaren. Volledig juridisch ingedekt.

Overeenkomst & contract laten opstellen

Bij AVENC kunt u terecht voor het laten opstellen van ruim dertig verschillende overeenkomsten en contracten.