Privacy verklaring website

Privacy verklaring

De privacy verklaring is een juridisch document waarin wordt uitgelegd hoe uw bedrijf omgaat met de verwerking van persoonsgegevens. Dit document is belangrijk omdat sinds 25 mei 2018 de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing is. Daarin zijn de regels omtrent privacybescherming aangescherpt en zijn er fikse boetes toegewezen aan overtredingen van de AVG.  De Autoriteit Persoonsgegevens controleert of de regels van de AVG correct worden nageleefd.

Hoewel een privacy verklaring op uw website niet verplicht is, heeft u als ondernemer wel een plicht om de betrokkene te informeren hoe uw bedrijf omgaat met persoonsgegevens. Het is dan ook aan te raden om juridisch vast te leggen hoe uw onderneming met persoonsgegevens omgaat. Dit is niet alleen belangrijk voor u, maar ook voor de bezoekers van uw website of webshop. Zij hebben het recht om te weten hoe hun gegevens gebruikt en verwerkt worden. Transparantie is namelijk een van de vereisten van de AVG.

Privacybeleid website

Als eigenaar van een website of webshop krijgt u veel te maken met persoonsgegevens. Bezoekers vullen bijvoorbeeld een contactformulier in, maken een persoonlijk account aan of gebruiken hun persoonsgegevens om een bestelling te kunnen plaatsen. U kunt een privacy verklaring op verschillende manieren aanbieden aan uw klanten.

Als een bezoeker een contactformulier of andere formulier invult via uw website kunt u deze persoon vragen akkoord te gaan met de privacyverklaring op de website. Laat de bezoeker bijvoorbeeld een vakje aanvinken, waarmee hij of zij aangeeft het document te hebben gelezen en hiermee akkoord te gaan. Bij een webshop is het advies om klanten tijdens de bestelprocedure akkoord te laten gaan met de privacy verklaring.

U kunt een privacy verklaring ook plaatsen op uw website, zodat het document altijd voor iedereen toegankelijk is. Avenc stelt een privacy verklaring voor u op die u gemakkelijk in de footer van uw WordPress-website kunt plaatsen.

Persoonsgegevens bewaren en beveiligen

Als persoonsgegevens zonder toestemming worden doorgegeven aan externe derde partijen is er sprake van een datalek. Dit is een van de ergste overtredingen uit de AVG.
Het is dus erg belangrijk om persoonsgegevens goed te beveiligen. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door de toegang tot de gegevens te beveiligen met wachtwoorden.
Ook mag u gegevens niet onbepaalde tijd bewaren. In de privacy verklaring is opgenomen wanneer u de gegevens moet retourneren en/of vernietigen. Zonder toestemming mag u de gegevens maximaal 4 weken bewaren.

Uw privacy verklaring website opstellen

Het is belangrijk dat de informatie in uw juridische document correct is en aan de regels van de AVG voldoet. Om er zeker van te zijn dat uw bezoekers en klanten de inhoud begrijpen, moet het document ook in duidelijke leesbare taal geschreven zijn. Geef deze lastige klus uit handen en laat een van de juristen van Avenc uw privacy verklaring voor u opstellen. Dit kunnen wij ook in Engelse taal voor u opstellen. Lees daarover meer via: Juridisch vertalen naar het Engels.

Maak gratis en vrijblijvend een afspraak bij Avenc. Dankzij onze snelle service is uw privacy verklaring al binnen twee werkdagen klaar. U kunt het document direct op uw website of webshop plaatsen. Heeft u vragen over de werkwijze van Avenc? Neem dan contact met ons op.

In een privacybeleid staat:

  • Welke persoonsgegevens verwerkt worden
  • Waarom en hoe die gegevens verwerkt worden (het doel van de verwerking)
  • Hoe de gegevens beschermd worden
  • Hoe lang de gegevens bewaard worden

Heb je vragen over dit product?

Wij helpen je graag verder! Wil je een gratis vrijblijvend overleg?
Dan kan dat! plan een afspraak

Of mail info@avenc.nl

Wij zijn Avenc

  • 085 - 4016804
  • info@avenc.nl
  • 06-43423451
  • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Andere diensten die interessant zijn

Een mooie selectie van onze diensten, nieuwsgierig naar de rest? Bezoek de diensten pagina!

Arbeidscontract laten controleren

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker dat ondernemers hun arbeidsovereenkomsten zelf opstellen wanneer ze een nieuwe medewerker aannemen of een samenwerking met iemand aangaan. In het arbeidscontract staat bijvoorbeeld welke soort arbeidsovereenkomst het is met een duidelijke functieomschrijving. Buiten dat worden de afspraken over het loon, de reiskosten en het vakantiegeld hierin opgenomen. Daarnaast het aantal […]

Algemene voorwaarden laten opstellen

In algemene voorwaarden worden aansprakelijkheden uitgesloten en zekerheden voor u opgenomen. Juridisch waterdicht betekend geen zorgen.

Privacy verklaring website

Privacy verklaring opstellen om de persoonsgegevens te beschermen conform AVG.

Algemene voorwaarden Engels

Algemene voorwaarden laten opstellen in het Engels of laten vertalen naar het Engels voor internationale klanten van belang.

Webshoppakket

Compleet webshoppakket voor beginnende of bestaande webshopeigenaren. Volledig juridisch ingedekt.

Overeenkomst & contract laten opstellen

Bij AVENC kunt u terecht voor het laten opstellen van ruim dertig verschillende overeenkomsten en contracten.