Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden opstellen

Algemene voorwaarden is een document ter zekerheid van de ondernemer. Het document regelt namelijk alle zaken die van toepassing zijn op een overeenkomst tussen u en de klant of de opdrachtgever. Daarnaast sluit het document zoveel mogelijk risico’s uit voor de ondernemer. Mocht er een klacht of schadeclaim zijn dan kan de ondernemer terugvallen op hetgeen geregeld is in de algemene voorwaarden. Dit kan het betalen van een schadevergoeding besparen.

In de algemene voorwaarden staan zaken als:

 • Voorwaarden voor levering en levertijden
 • Betalingen, honorarium en wat te doen bij uitblijvende betalingen
 • Garanties
 • Aansprakelijkheid

Algemene voorwaarden opstellen

Algemene voorwaarden moeten zorgvuldig opgesteld worden. Bij AVENC kunt u algemene voorwaarden laten opstellen door een ervaren jurist. De algemene voorwaarden worden opgesteld door een vast aanspreekpunt die u en uw onderneming kent. Zo is uw onderneming juridisch optimaal beschermd.

Het doel van algemene voorwaarden is het vereenvoudig sluiten van overeenkomsten. De algemene voorwaarden vullen de overeenkomst aan. In de overeenkomst staan de kernzaken en in de algemene voorwaarden zijn beschermingsconstructies opgenomen voor de betrokken partijen. U kunt de algemene voorwaarden voor meerdere overeenkomsten gebruiken. In de algemene voorwaarden woorden dus geen kernzaken, zoals prijsafspraken, vermeld.

B2B algemene voorwaarden

Wat er in de algemene voorwaarden wordt opgenomen, is afhankelijk van de doelgroep. Inhoudelijk verschillende de B2B algemene voorwaarden sterk van de algemene voorwaarden voor de consument. Voor consumenten gelden er strenge beschermingsregels vanuit de wet. Zo heeft een consument altijd recht op wettelijke garantie en veertien dagen bedenktijd na het kopen van het product. In het geval van B2B, business to business, zijn de regels coulanter.

Als bedrijven onderling zaken doen, gelden er andere regels dan wanneer een onderneming zaken doet met een consument. Zo is bijvoorbeeld de risico-overgang anders geregeld. Als bedrijven onderling zaken doen, is een wettelijke garantie ook niet verplicht. Aangezien de wettelijke regels coulanter zijn, is het belangrijk dat bepaalde zaken in de B2B algemene voorwaarden worden opgenomen. U dient uzelf immers te beschermen tegen andere ondernemingen. AVENC helpt u graag met het opstellen van dit document.

Algemene voorwaarden laten opstellen door Avenc

Als u een conflict heeft met een consument of ondernemer wilt u er niet achter komen dat de algemene voorwaarden niet correct zijn opgesteld of belangrijke informatie in het document ontbreekt. Het is daarom altijd aan te raden om de algemene voorwaarden te laten opstellen door een jurist en niet zelf aan de slag te gaan.

De juristen van AVENC hebben veel kennis en ervaring met het opstellen van algemene voorwaarden. Bovendien zitten alle genoemde diensten bij de prijs inbegrepen. U zult achteraf dus niet verrast worden met extra kosten als u de algemene voorwaarden laat opstellen door AVENC. Eventuele aanvullingen op het document worden tot 14 dagen na de oplevering van het document gratis voor u verwerkt.

Wilt u de algemene voorwaarden van uw onderneming laten opstellen door AVENC? Plan dan direct een afspraak. Dankzij onze snelle service kunnen wij de algemene voorwaarden opstellen binnen 2 werkdagen. Heeft u vragen over de werkwijze van AVENC? Neem dan contact met ons op.

In de algemene voorwaarden staan zaken zoals:

 • Voorwaarden voor levering en levertijden
 • Betalingen, honorarium en wat te doen bij uitblijvende betalingen
 • Garanties
 • Aansprakelijkheid

Heb je vragen over dit product?

Wij helpen je graag verder! Wil je een gratis vrijblijvend overleg?
Dan kan dat! plan een afspraak

Of mail info@avenc.nl
€ 259
excl. btw
Categorie Algemene voorwaarden
Periode Twee werkdagen

Wij zijn Avenc

 • 085 - 130 2685
 • info@avenc.nl
 • 06-43423451
 • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Andere diensten die interessant zijn

Een mooie selectie van onze diensten, nieuwsgierig naar de rest? Bezoek de diensten pagina!

Algemene voorwaarden website & webshop
Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden webshop Als beheerder van een webshop heeft u te maken met het strenge consumentenrecht. Het is daarom belangrijk om uw zaken goed op orde te hebben, zeker op juridisch vlak. Iedere webshop heeft een aantal juridische basis documenten nodig, zoals de algemene voorwaarden. Hierin staan belangrijke zaken vastgelegd, zoals hoe uw bedrijf omgaat […]

€ 259 Meer informatie
Algemene voorwaarden Engels
Algemene voorwaarden

Engelse algemene voorwaarden Veel Nederlandse ondernemers doen zaken met buitenlandse partners of leveren aan klanten in het buitenland. Aangezien deze buitenlandse zakenpartners en klanten de Nederlandse taal over het algemeen niet beheersen, worden afspraken gemaakt in het Engels. Het is daarom belangrijk dat u over Engelse juridische documenten beschikt. Ook algemene voorwaarden in het Engels […]

€ 75 per uur
Meer informatie
Verwerkersovereenkomst Engels
Overeenkomsten

verwerkersovereenkomst naar het Engels vertalen? Om de privacy van personen te beschermen is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingevoerd. Dit is een Europese privacywet en geldt in de gehele Europese Unie. De AVG regelt dat bedrijven en organisaties persoonsgegevens zorgvuldig verwerken en niet meer persoonsgegevens verzamelen dan nodig is. Als ondernemer moet u zich houden […]

€ 75 per uur
Meer informatie
Algemene voorwaarden SAAS
Algemene voorwaarden

De SAAS applicatie is een andere benaming voor ‘software as a service’ en het houdt in dat de software op zichzelf door de leverancier als dienst wordt aangeboden. Er wordt dus geen maatwerk software ontwikkeld, maar er wordt generieke software ontwikkeld voor vele gebruikers. Daardoor hebben leveranciers van SAAS applicaties te maken met vele verschillende […]

€ 259 Meer informatie
Algemene voorwaarden ICT dienstverlening
Algemene voorwaarden

Algemene voorwaarden ICT dienstverlening Bedrijven in de ICT dienstverlening is een specifieke tak van sport. Vaak worden er complexe software en systemen op maat voor een opdrachtgever ontwikkeld. In andere gevallen is er bijvoorbeeld een platform ontwikkeld waar diverse gebruikers met diverse rollen gebruik van maken. Maar ook bij het ontwikkelen en opleveren van een […]

€ 259 Meer informatie
Starterspakket
Overig

Als startende ondernemer mogen een aantal juridische documenten niet ontbreken. U wilt namelijk zo goed mogelijk alle risico’s en aansprakelijkheden indekken. Daarnaast zijn er ook enkele wettelijke verplichtingen zoals bijvoorbeeld voldoen aan de AVG wetgeving.

€ 499 Meer informatie