Algemene voorwaarden fotograaf

Als fotograaf is het belangrijk om te beschikken over algemene voorwaarden. In dit document zijn alle zaken die van toepassing zijn op een overeenkomst tussen u en de klant of opdrachtgever geregeld. In de algemene voorwaarden sluit u zoveel mogelijk risico’s uit voor uw onderneming. Mocht u te maken krijgen met een klacht of schadeclaim dan kunt u terugvallen op hetgeen geregeld is in de algemene voorwaarden.

In de algemene voorwaarden fotograaf staan zaken als bepalingen over de auteursrecht en de toestemming voor het gebruik van de foto’s. Ook de voorwaarden voor levering, betalingen, garanties en aansprakelijkheid staan vastgelegd in de algemene voorwaarden fotograaf. Zo bent u altijd goed voorbereid op onvoorziene omstandigheden.

Algemene voorwaarden fotograaf opstellen

U bent niet wettelijke verplicht om algemene voorwaarden te gebruiken, maar het is wel aan te raden. Zeker als fotograaf is het belangrijk om duidelijke afspraken te maken over de auteursrecht en het gebruik van de door u gemaakte foto’s. Bent u van plan om de gemaakte foto’s voor zakelijke of commerciële doeleinden te gebruiken? Dan kunt u dit vastleggen in de algemene voorwaarden.

Het opstellen van algemene voorwaarden fotograaf moet zorgvuldig gebeuren. Vanwege het juridisch jargon is het geen verstandige keuze om het document zelf op te stellen. Bij AVENC kunt u algemene voorwaarden fotograaf laten opstellen door een ervaren jurist. Onze juristen hebben kennis van het rechtssysteem en weten precies aan welke eisen het document moet voldoen.

Verschil overeenkomst en algemene voorwaarden fotograaf

De algemene voorwaarden zijn niet hetzelfde als de overeenkomst tussen u en de klant of opdrachtgever. In de overeenkomst staan de kernzaken, zoals prijsafspraken. In de algemene voorwaarden fotograaf zijn beschermingsconstructies opgenomen voor de betrokken partijen.

Een overeenkomst stelt u voor iedere klant of opdrachtgever opnieuw op. De algemene voorwaarden fotograaf kunt u voor meerdere overeenkomsten gebruiken. Het is dus niet nodig om voor iedere nieuwe overeenkomst nieuwe algemene voorwaarden op te stellen.

Algemene voorwaarden opstellen fotograaf door AVENC

Als u een conflict heeft met een klant of opdrachtgever is het fijn als u kunt terugvallen op de algemene voorwaarden fotograaf. Dit kan u een hoop gedoe en een eventuele schadeclaim schelen. Het is daarom wel van belang dat er geen essentiële informatie in het document ontbreekt en alle voorwaarden correct zijn opgesteld. De juristen van AVENC nemen het werk graag voor u uit handen.

Bij AVENC kunt u uw algemene voorwaarden fotograaf laten opstellen voor een vast bedrag. U zult achteraf dus niet verrast worden met extra kosten. Na de aanvraag van het document zal u de algemene voorwaarden binnen twee werkdagen ontvangen. Uiteraard kunt u dan nog eventuele aanvullingen en aanpassingen doorgeven. Tot veertien dagen na de oplevering van het document worden deze aanpassingen gratis voor u verwerkt.

Algemene voorwaarden fotograaf opstellen? Dien vandaag nog uw aanvraag in of plan een afspraak. Heeft u vragen over de werkwijze van AVENC? Neem dan contact met ons op. U kunt ons telefonisch bereiken tijdens onze kantooruren, maar ook het sturen van een e-mail of appje behoort tot de mogelijkheden.

In de algemene voorwaarden staan zaken zoals:

  • Voorwaarden voor levering en levertijden
  • Betalingen, honorarium en wat te doen bij uitblijvende betalingen
  • Garanties
  • Aansprakelijkheid

Heb je vragen over dit product?

Wij helpen je graag verder! Wil je een gratis vrijblijvend overleg?
Dan kan dat! plan een afspraak

Of mail info@avenc.nl
€ 259
excl. btw
Categorie Algemene voorwaarden
Periode Twee werkdagen

Wij zijn Avenc

  • 085 - 4016804
  • info@avenc.nl
  • 06-43423451
  • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Andere diensten die interessant zijn

Een mooie selectie van onze diensten, nieuwsgierig naar de rest? Bezoek de diensten pagina!

Arbeidsovereenkomst Engels
Overeenkomsten

 Uw arbeidsovereenkomst naar het Engels laten vertalen In een arbeidsovereenkomst worden de afspraken tussen een werkgever en een werknemer schriftelijk vastgelegd. In het document staat wat de betrokken partijen van elkaar mogen verwachten. De arbeidsovereenkomst is een bindend contract dat duidelijkheid biedt en waar de partijen op terug kunnen vallen mocht dit nodig zijn. Voordat […]

€ 75 per uur
Meer informatie
Algemene voorwaarden fotograaf
Algemene voorwaarden

Als fotograaf is het belangrijk om te beschikken over algemene voorwaarden. In dit document zijn alle zaken die van toepassing zijn op een overeenkomst tussen u en de klant of opdrachtgever geregeld. In de algemene voorwaarden sluit u zoveel mogelijk risico’s uit voor uw onderneming. Mocht u te maken krijgen met een klacht of schadeclaim […]

€ 259 Meer informatie
Overeenkomst van opdracht Engels
Overeenkomsten

Voordat een opdrachtnemer aan het werk kan voor een opdrachtgever moet er eerst een overeenkomst van opdracht (OVO) worden gemaakt. Dit is geen arbeidsovereenkomst, maar een bindende overeenkomst tussen zelfstandige partijen. Het gaat dus niet om werk dat in loondienst wordt uitgevoerd, maar bijvoorbeeld om de werkzaamheden van een freelancer of zzp’er. In de overeenkomst […]

€ 259 Meer informatie
Algemene voorwaarden ZZP
Algemene voorwaarden

Hoewel het niet verplicht is, is het voor een zzp’er wel verstandig om over algemene voorwaarden te beschikken. Hiermee voorkomt u problemen en conflicten waar u als zzp’er eigenlijk helemaal geen tijd en geld voor heeft. Bovendien geeft het u en uw opdrachtgevers een bepaalde zekerheid. U kunt uw algemene voorwaarden zzp laten opstellen door […]

€ 259 Meer informatie
Privacyverklaring website
AVG

Sinds 25 mei 2018 is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Als beheerder van een website of webshop heeft u zich te houden aan strenge regels omtrent het gebruik en de verwerking van persoonsgegevens. Het is aan te raden om in een privacyverklaring of privacybeleid vast te leggen hoe uw onderneming met deze persoonsgegevens […]

€ 119 Meer informatie
Verwerkersovereenkomst Website
Overeenkomsten

De verwerkersovereenkomst is een document waarin afspraken omtrent de verwerking van persoonsgegevens worden vastgelegd. Sinds de AVG wetgeving van 2018 is het namelijk verplicht om persoonsgegevens goed te beschermen en mogen persoonsgegevens niet zomaar gedeeld worden of anderszins openbaar gemaakt worden. Als eigenaar van een webshop of website is de kans erg groot dat u […]

€ 259 Meer informatie