Algemene voorwaarden website & webshop

Algemene voorwaarden website en webshop

Als beheerder van een webshop heeft u te maken met het strenge consumentenrecht. Het is daarom belangrijk om uw zaken goed op orde te hebben, zeker op juridisch vlak. Iedere webshop heeft een aantal juridische basis documenten nodig, zoals de algemene voorwaarden website en webshop. Hierin staan belangrijke zaken vastgelegd, zoals hoe uw bedrijf omgaat met beschadigde artikelen, annuleringen en retourzendingen. Als u een onenigheid heeft met een klant kunt u wijzen op de algemene voorwaarden van uw webshop.

Met de algemene voorwaarden beperkt u uw eigen aansprakelijkheid. Het is dus een manier om uzelf te beschermen in het geval van een conflict. Ook als de andere partij de afspraken niet nakomt, kunt u terugvallen op de voorwaarden. Deze vastgelegde voorwaarden kunnen bijvoorbeeld goed van pas komen wanneer uw problemen ervaart met een klant die nog niet heeft betaald voor de ontvangen producten.

Naast de algemene voorwaarden zijn er nog een aantal andere juridische documenten die bij geen enkele webshop mogen ontbreken. Voorbeelden hiervan zijn een disclaimer en een privacybeleid. Bij AVENC kunt u een webshoppakket met de benodigde juridische documenten voor uw webshop aanvragen. Ook voor algemene voorwaarden voor uw website kunt u bij onze juristen terecht.

Waarom algemene voorwaarden opstellen voor uw webshop?

Algemene voorwaarden webshop zorgen voor duidelijke afspraken tussen klant en ondernemer. Dit is belangrijk voor de consument, maar ook van belang voor uzelf. Met duidelijke algemene voorwaarden voorkomt u geschillen en weet de consument direct wat hij van uw webshop kan verwachten. De algemene voorwaarden van uw webshop gelden voor iedere consument. U hoeft dus niet voor elke nieuwe klant nieuwe algemene voorwaarden webshop laten opstellen.

In de algemene voorwaarden staan afspraken waar beide partijen zich aan dienen te houden. Denk aan betalingsvoorwaarden, leveringsvoorwaarden, garantie, aansprakelijkheid en een klachtenregeling. Vooral duidelijke betalingsvoorwaarden en aansprakelijkheid zijn voor u, als beheerder van een webshop, erg belangrijk.

Algemene voorwaarden webshop opstellen door AVENC

Het opstellen van de algemene voorwaarden voor uw webshop kunt u het best overlaten aan een jurist. Het is namelijk belangrijk dat er geen incorrecte informatie in uw algemene voorwaarden staat. De juristen van AVENC helpen u graag met het opstellen van de algemene voorwaarden webshop.

Tijdens een telefonisch gesprek inventariseren we uw bedrijfsactiviteiten. Deze informatie wordt in de algemene voorwaarden verwerkt. Onze juristen maken voor u een algemene voorwaarden webshop op maat. Het volledige document ontvangt u van ons binnen twee werkdagen. Eventuele aanvullingen op het document kunt u tot veertien dagen na de oplevering van de algemene voorwaarden gratis laten verwerken.

Heeft u een website in het Engels of een webshop die ook aan het buitenland levert? Het is belangrijk dat alle partijen de algemene voorwaarden begrijpen. Bij AVENC kunt u daarom alle juridische documenten, inclusief algemene voorwaarden website en webshop, laten vertalen naar het Engels. We houden hierbij uiteraard rekening met leesbaarheid en de correcte vertaling van het juridisch jargon. Maak vandaag nog een afspraak en laat uw algemene voorwaarden webshop opstellen door de juristen van AVENC.

In de algemene voorwaarden staan zaken zoals:

  • Voorwaarden voor levering en levertijden
  • Betalingen, honorarium en wat te doen bij uitblijvende betalingen
  • Garanties
  • Aansprakelijkheid

Heb je vragen over dit product?

Wij helpen je graag verder! Wil je een gratis vrijblijvend overleg?
Dan kan dat! plan een afspraak

Of mail info@avenc.nl

Wij zijn Avenc

  • 085 - 4016804
  • info@avenc.nl
  • 06-43423451
  • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Andere diensten die interessant zijn

Een mooie selectie van onze diensten, nieuwsgierig naar de rest? Bezoek de diensten pagina!

Arbeidscontract laten controleren

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker dat ondernemers hun arbeidsovereenkomsten zelf opstellen wanneer ze een nieuwe medewerker aannemen of een samenwerking met iemand aangaan. In het arbeidscontract staat bijvoorbeeld welke soort arbeidsovereenkomst het is met een duidelijke functieomschrijving. Buiten dat worden de afspraken over het loon, de reiskosten en het vakantiegeld hierin opgenomen. Daarnaast het aantal […]

Algemene voorwaarden laten opstellen

In algemene voorwaarden worden aansprakelijkheden uitgesloten en zekerheden voor u opgenomen. Juridisch waterdicht betekend geen zorgen.

Privacy verklaring website

Privacy verklaring opstellen om de persoonsgegevens te beschermen conform AVG.

Algemene voorwaarden Engels

Algemene voorwaarden laten opstellen in het Engels of laten vertalen naar het Engels voor internationale klanten van belang.

Webshoppakket

Compleet webshoppakket voor beginnende of bestaande webshopeigenaren. Volledig juridisch ingedekt.

Overeenkomst & contract laten opstellen

Bij AVENC kunt u terecht voor het laten opstellen van ruim dertig verschillende overeenkomsten en contracten.