Algemene voorwaarden laten controleren en/of updaten

Wanneer u algemene voorwaarden heeft opgesteld dat kan het zomaar zijn dat de leesbaarheid niet van goed niveau is of dat er iets niet klopt met de structuur van de algemene voorwaarden. Daarnaast is het van belang dat de actuele wetgeving wordt nageleefd. Dit kan een complexe taak zijn wanneer je deze algemene voorwaarden zelf moet opstellen. Is het u toch gelukt om de algemene voorwaarden op te stellen? Dan adviseren wij u om de algemene voorwaarden laten controleren door een externe deskundige partij. Op die manier bent u ervan verzekerd dat een geschrift geen fouten bevat en voldoet aan alle eisen en regels.
De controle en correcties van uw algemene voorwaarden kunt u eenvoudig door AVENC laten uitvoeren. Wij zijn de specialist in het opstellen en toetsen van officiële juridische documenten, contracten en algemene voorwaarden. Wilt u uw algemene voorwaarden laten controleren? Neem dan gerust contact met onze specialisten op!

Wat staat er in de algemene voorwaarden?

Misschien vraagt u zich nu af wat de algemene voorwaarden precies inhouden? Dan kunnen we het inhoudelijk kort toelichten. In feite bestaat een de inhoud uit een opsomming van de rechten en plichten van de klant ofwel de gebruiker. Dit kunnen de verplichtingen en verantwoordelijkheden van de klant zijn, de aansprakelijkheidsbeperkingen en de intellectuele eigendomsrechten. Verder behoren de totstandkoming en annulering van de overeenkomst in de algemene voorwaarden, net als een uitleg over de facturatie, betaling en incassokosten. In de meeste gevallen wordt ook een deel aan de geheimhouding en klachtenafhandeling gewijd. De voorwaarden en regels hierover zijn dynamisch veranderen continu waardoor het een lastige klus is om dit bij te houden wanneer u te weinig ervaring heeft op dit gebied.

Waarom algemene voorwaarden laten controleren?

Het is van cruciaal belang om uw algemene voorwaarden laten controleren. Wanneer u dit niet op tijd doet, loopt u namelijk het risico dat u niet gedekt bent tegen financieel verlies. De algemene voorwaarden moeten gewijzigd worden zodra de service, de dienst of het product van een ondernemer verandert. Met een conflict kan de ondernemer niet terugvallen op de algemene voorwaarden als deze verouderd zijn. De algemene voorwaarden zijn er juist om ondernemers te beschermen tegen de financiële risico’s die kunnen ontstaan als er een overeenkomst wordt afgesloten. Denk hierbij aan de garantie van het product of het niet nakomen van betalingen. De algemene voorwaarden laten controleren kan door een ervaren jurist zoals AVENC gedaan worden.

Algemene voorwaarden laten controleren – dit is de rol van AVENC

Als u ervoor kiest om de algemene voorwaarden laten controleren dan worden deze getoetst of ze aan de huidige wet- en regelgeving voldoen en of er eventuele aanpassingen gedaan moeten worden. Uiteraard gebeurt dit in nauw overleg met u als onze opdrachtgever voordat wij de algemene voorwaarden wijzigen. Wij zullen de correcties met u bespreken totdat u ermee akkoord gaat. Buiten dat wordt er aandacht besteed aan de inhoud van de bepalingen in de algemene voorwaarden. Als bepalingen namelijk te onredelijk zijn hebben te geen werking en kunt u er niet op terugvallen wanneer er zich een geschil of conflict voordoet. Uw algemene voorwaarden laten controleren kan op verschillende manieren worden gedaan. Neem gerust contact met ons op om uw situatie te bespreken.

Onze specialisten staan graag voor u klaar

Wilt u graag meer informatie over onze juridische diensten en om uw algemene voorwaarden laten controleren? Dan staan onze specialisten u graag te woord om uw vragen te beantwoorden. Daarnaast kunnen zij u nog beter uitleggen hoe belangrijk het is dat zij uw algemene voorwaarden controleren.

We helpen u graag verder!

Het controleren en/of updaten houdt tenminste het volgende in:

  • Controle of de algemene voorwaarden nog aansluiten op uw ondernemingsactiviteiten
  • Naleving van actuele wetgeving
  • Toetsing van bepalingen op grijze en zwarte lijst en eventuele onredelijke bedingen
  • Algemene verbeteringen zoals structuur en leesbaarheid

Heb je vragen over dit product?

Wij helpen je graag verder! Wil je een gratis vrijblijvend overleg?
Dan kan dat! plan een afspraak

Of mail info@avenc.nl

Wij zijn Avenc

  • 085 - 4016804
  • info@avenc.nl
  • 06-43423451
  • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Andere diensten die interessant zijn

Een mooie selectie van onze diensten, nieuwsgierig naar de rest? Bezoek de diensten pagina!

Arbeidscontract laten controleren

Tegenwoordig is het steeds gebruikelijker dat ondernemers hun arbeidsovereenkomsten zelf opstellen wanneer ze een nieuwe medewerker aannemen of een samenwerking met iemand aangaan. In het arbeidscontract staat bijvoorbeeld welke soort arbeidsovereenkomst het is met een duidelijke functieomschrijving. Buiten dat worden de afspraken over het loon, de reiskosten en het vakantiegeld hierin opgenomen. Daarnaast het aantal […]

Algemene voorwaarden laten opstellen

In algemene voorwaarden worden aansprakelijkheden uitgesloten en zekerheden voor u opgenomen. Juridisch waterdicht betekend geen zorgen.

Privacy verklaring website

Privacy verklaring opstellen om de persoonsgegevens te beschermen conform AVG.

Algemene voorwaarden Engels

Algemene voorwaarden laten opstellen in het Engels of laten vertalen naar het Engels voor internationale klanten van belang.

Webshoppakket

Compleet webshoppakket voor beginnende of bestaande webshopeigenaren. Volledig juridisch ingedekt.

Overeenkomst & contract laten opstellen

Bij AVENC kunt u terecht voor het laten opstellen van ruim dertig verschillende overeenkomsten en contracten.