5 documenten die u als startende ondernemer niet mag missen!

Gestart en nu?

Wanneer u een onderneming start komt er veel bij kijken. Een van die aspecten is juridisch gezien uw risico’s goed afdekken. Het belangrijkste document hierbij is ongetwijfeld algemene voorwaarden. Hierin kunt u al veel regelen voor uw onderneming. Maar naast de algemene voorwaarden zijn er nog vele andere documenten waar u mogelijk belang bij heeft. Hieronder treft u een opsomming aan van de 5 meest belangrijke juridische documenten:

  1. Algemene voorwaarden
  2. Privacybeleid
  3. Overeenkomst van opdracht
  4. Disclaimer
  5. Cookiebeleid

Algemene voorwaarden opstellen

Het voordeel van goede algemene voorwaarden opstellen is een optimale juridische bescherming voor zover de wet dat toelaat. Daarnaast is het verstandig om een privacybeleid te hanteren in het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Als u producten of diensten aanbiedt via uw website, kan een disclaimer specifieke aansprakelijkheden uitsluiten ten aanzien van uw website gebruik.

Voorkom juridische problemen en loop geen onnodig risico door uw zaken goed te regelen door middel van juridische documenten.

Wij zijn Avenc

  • 085 - 130 2685
  • [email protected]
  • 06-43423451
  • Rigtersbleek-Zandvoort 10-125, 7521BE te Enschede

Onze kennisbank

Leer zelf hoe de juridische wereld werkt. Bekijk onze uitgebreide kennisbank.

Aansprakelijkheid in de algemene voorwaarden uitsluiten
Algemene voorwaarden
In uw algemene voorwaarden kunt u bedingen laten opnemen die u en uw onderneming beschermen. Een van de meest belangrijke bedingen die dienen ter bescherming is het beding tot uitsluiting van de aansprakelijkheid in de algemene voorwaarden. Hoeveel aansprakelijk kunt u dan laten uitsluiten in uw algemene voorwaarden?
Lees verder
Algemene voorwaarden voor B2B anders dan voor consumenten
Algemene voorwaarden
Als de doelgroep van uw onderneming B2B, business to business is, zullen uw algemene voorwaarden er geheel anders uitzien dan wanneer uw doelgroep consumenten zouden zijn. Voor consumenten gelden namelijk strenge beschermingsregels vanuit de wet. Een consument heeft bijvoorbeeld 14 dagen bedenktijd na het kopen van het product en een geld terug garantie.
Lees verder
Wanneer kan een beding of de gehele algemene voorwaarden vernietigd worden?
Algemene voorwaarden
In geval van vernietiging blijft de rechtshandeling bestaan (anders dan bij nietigheid), maar heeft de vernietiging gevolgen voor de rechtsgevolgen. Vernietiging van een beding of de gehele algemene voorwaarden kan geschieden op basis van twee gronden (6:233 BW):
Lees verder